V Zbudskom Dlhom dokončujú infraštruktúru z prostriedkov Phare

05.09.2005 Humenné

Zbudské Dlhé 5. septembra (TASR) - Práce na dobudovaní infraštruktúry a spájaní obce Zbudské Dlhé v Humenskom okrese s tamojšou rómskou osadou z financií fon...
Zbudské Dlhé 5. septembra (TASR) - Práce na dobudovaní infraštruktúry a spájaní obce Zbudské Dlhé v Humenskom okrese s tamojšou rómskou osadou z financií fondu Phare v týchto dňoch finišujú.

\"Sú to finančné prostriedky z Európskej únie a celkový náklad predstavuje 18 miliónov korún. Projekt počíta s výstavbou kanalizácie v časti obce, kanalizačných rozvodov v celej rómskej osade, s miestnou komunikáciou pre Rómov a čistiarňou odpadových vôd (ČOV), \" uviedla dnes pre TASR starostka obce Mária Kulanová. Dodala, že dokončená je už výstavba asi 600 metrov dlhej cesty do rómskej osady, ktorá určite prispeje k väčšej bezpečnosti Rómov. \"V osade žije 330 Rómov, ktorí tvoria 57 percent populácie v obci, pričom osada je od obce vzdialená 1,5 kilometra a nachádza sa pri hlavnom cestnom ťahu v smere od Humenného do Medzilaboriec, \" doplnila starostka.
Podľa Kulanovej je ukončená aj výstavba kanalizácie. Do konca septembra musí samospráva stihnúť dobudovanie ČOV a dostavbu chodníka. V opačnom prípade by musela získané finančné prostriedky vrátiť.
Vlani vybudovala samospráva v spomínanej osade vodovod, čo prispelo k zvýšenej hygiene majoritného obyvateľstva. Podľa starostky Rómovia za odber vody bez problémov platia.
 

Vyberte región

mark